پتانسیل های کیفی محصولات زنبور عسل
محصولات زنبورعسل دارای سابقه مصرف دارویی طولانی هستند. همه فرهنگ ها دارای سنت های طب عامیانه و یا سنتی هستند که شامل استفاده از محصولات زنبور عسل ، یعنی عسل ، گرده زنبور عسل ، بره موم ، ژل رویال ، موم و زهر زنبور است. مشخص شده است که این محصولات دارای فعالیت های ضد التهابی ، ضد باکتریایی ، ضد قارچی ، ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی می باشند. همچنین نشان داده شده است که محصولات طبیعی زنبور عسل از رشد سلولهای توموری جلوگیری کرده و باعث بروز آپوپتوز( مرگ سلولی) سلولهای سرطانی می شوند. از این رو ، ممکن است این محصولات طبیعی فعال زیستی در درمان سرطان مفید باشند
بر اساس مطالعات اخیر و مصرف فرآوردههای زنبور عسل، قابل درک است که کیفیت محصولات زنبور عسل و عسل باید از نظر عملکردهای فیزیولوژیکی مواد و اجزای معتبر آنها تعیین و درجه بندی شود
این ترکیبات و عوامل می توانند شامل نوع و کمیت انواع پلی فنل، اثر آنتی اکسیدانی، اثر ضد باکتریایی، میزان پروتئین های اختصاصی عسل و ژل رویال، نوع و مقدار آنزیم های عسل و همچنین میزان مواد اختصاصی وابسته به گیاه و یا اثر درمانی آنها باشند
مطالب کامل این مبحث را می توانید در ویدیو فوق به آدرس زیر که توسط دکتر محسن فتحی نجفی در شرکت سورن تک توس تهیه شده است را بینید و بشنوید