عسل طبیعی و واقعی باید دارای چه فاکتور هایی باشد؟
عوامل تاثیر گذار در تولید محصولات زنبورعسل عبارتند از نوع و گونه زنبور، زمان فرآوری توسط زنبور، فلور گیاهی منطقه پرورش زنبور و تولید عسل، شرایط محیط زیستی و فصل تولید عسل.کیفیت عسل تولیدی توسط زنبور عسل تا زمان مصرف به شرایط تولید توسط زنبور، شرایط جمع آوری و فرآوری ثانویه عسل و شرایط نگهداری و طول عمر عسل بستگی دارد. امروزه با رویگرد جوامع به محصولات طبیعی بعنوان غذا و غذا دارو، عسل و دیگر فرآورده های زنبور بصورت گسترده در دنیا با وارات و صادارت در بخش درمان، ارزش بالائی پیدا نموده است. این ارزش گذاری وابستگی مستقیم به کیفیت عسل دارد و مصرف کنندها به دنبال کیفیت بالای این محصولات هستند.
آزمایشگاه سورن تک توس بابیش از 15 سال تحقیق در خصوص محصولات زنبور عسل و انجام آزمون های کنترل کیفیت سنجی ، می تواند عسل را بعنوان یک غذا-دارو بر اساس فاکتور های بیولوزیک آن مانند آنزیم ها، میزان پلی فنل، فعالیت ضد میکروبی، مقدار پرولین و دیگر عوامل موثر بر کیفیت واقعی عسل درجه بندی نماید. این آزمون ها به تولید کننده این امکان را می دهد تا یک محصول با خصوصیات تعریف شده به مشریان خود ارائه نماید. این فرصت مناسبی برای قیمت گذاری متنوع بر اساس کیفیت و درجه بندی می باشد. از طرفی مشریان نیز بر اساس درجه بندی و کیفیت و توان مالی نسبت به خرید عسل اقدام می نماید.