آنزیم لیزوزیم Lysozyme
لیزوزیم (EC 3.2.1.17) یک انزیم هیدرولیز کننده گلیکوزیدی است که هیدرولیز پیوندهای 1،4 بتا بین N-استیل مورامیک اسید و N-استیل-D-گلوکزامین در یک پپتیدوگلیکان و بین N-استیل-D- دیواره سلولی باکتری ها را تخریب و یا سست می کند.
یکی از بیشترین منابع تامین آنزیم لیزوزیم سفیده تخم مرغ می باشد. این ماده دارای فعالیت هیدرولیتیکی بسیار بالایی بر علیه میکروکوکوس لوتئوس می باشد. آنزیم لیزوزیم دارای خواص مناسبی برای کاربردهای مختلف در صنعت غذایی می باشد. این آنزیم یک پروتئین پایدار در برابر حرارت است که در طیف وسیعی از دماها (1 تا 100 درجه سانتیگراد) فعال است، همچنین می تواند در برابر جوشیدن به مدت 1 تا 2 دقیقه مقاومت کند و در طول خشک کردن انجمادی و خشک کردن حرارتی پایدار است. از خصوصیات دیگر این آنزیم مقاومت به حلال ها بوده که غیرفعال نمی شود و با حل شدن مجدد در آب فعالیت خود را از دست نمی دهد. اگرچه در pH معمولی 5.3-6.4 برای مواد غذایی کم اسید فعالیت مناسبی دارد اما بررسی ها نشان داده است که در محدوده وسیع pH 4-10 فعال است.
این آنزیم می تواند در شرایط مختلف عمل نموده و بعنوان یک ضد باکتری مورد استفاده قرار گیرید. بنابراین به طور گسترده در نگهدارندهای مواد پزشکی، غذا و نوشیدنی استفاده می شود.
بطور خلاصه می توان گفت که آنزیم لیزوزیم:
-
با در نظر گرفتن فعالیتهای شناخته شده لیزوزیم از جمله اثرات ضدباکتریایی، ضدویروسی، ضدقارچی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و تعدیلکنندهی سیستم ایمنی immunomodulatory، لیزوزیم پتانسیل بالایی، عمدتاً در کاربردهای بالینی، خوراک دام و غذا، برای درمان عوامل بیماریزا با ماهیت متفاوت دارد و نتایج تحقیقاتی زیادی در مقالات گزارش شده است.
-
بر اساس تحقیقات انجام شده لیزوزیم با ایجاد استرس و یا یک مکانیسم نامشخص می تواند عامل شروع اسپورزائی در بعضی از باکتری ها عمل کند، که در کار های تحقیقات بسیار کابردی است.
-
همچنین از لیزوزیم در فرآیند های مختلف تحقیقات و فعالیت های بیوتکنولوژی و سلولی ملکولی استفاده می شود.
-
لیزوزیم تولید شرکت سورن تک توس در گرید غذائی و ملکولی تولید و ارائه می شود.
ما خوشحالیم که این محصول را با حمایت مصرف کننده ها تولید و بهبود و ارتقای دهیم.
