مخمر هیدرولیزشده

مخمر

عصاره مخمر

مخمر( مخمر آبجو) هیدرولیزشده:

با توجه به نیاز روزافزون انسان برای تامین مواد غذائی و ریزمغذی های بدن، استفاده از مواد مکمل می تواند نیاز های اولیه انسان را تا حد زیادی تامین نمایید. عصاره مخمر یا Yeast Extract بعنوان یک منبع مغذی از مخمر بعنوان ماده اصلی تهیه می گردد. این ماده سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد ضروری برای رشد و نمو می باشد. عصاره مخمر بعنوان یک مکمل غذائی مفید و طبیعی شناخته شده است و محصولات مختلف آن مورد استفاده بشر قرار می گیرد. مخمر بعنوان یک کارخانه تولید کننده پروتئین و مواد مغذی از سالیان دور مورد استفاده انسان قرار گرفته است و با فرآیند های آنزیمی این سلول می تواند بعنوان یک ماده مفید و مغذی برای رشد سلول های مختلف از باکتری تا سلول های حیوانی مورد استفاده قرار بگیرد. از ترکیبات این ماده می توان به آمینو اسید ها ضروری اشاره نمود، که توسط این مخمر بصورت معمول تولید می گردد.عمده ترکیبات موثره در عصاره مخمر شامل تمام ویتامین‌های گروه B به غیر از ویتامین B12می ‌باشد، مگر اینکه مخمر آبجو با ویتامین (B12) نیز غنی‌ شده باشد. ویتامین‌های گروه Bشامل تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، پانتوتنیک اسید (B5)، پیریدوکسین (B6)، فولیک اسید یا فولات (B9) و بیوتین (H) در عصاره مخمریافت می شود.به همین دلیل عصاره مخمر بعنوان بهترین منبع ویتامین های طبیعی توجه زیادی را به خود جلب نموده است.در عصاره مخمر مواد معدنی ( حدود 14 نوع مواد معدنی) به ویژه کروم، فسفر و سلنیوم یافت می شود. روی، آهن، مس، منیزیوم، منگنز و پتاسیم از دیگر مواد معدنی موجود در این ماده ارزشمند می باشد. با توجه به گزارشات ارائه شده کروم موجود در مخمر، بهترین منبع غذایی کروم محسوب می ‌گردد. همچنین مخمر حاوی فیبر است که در هر 100 گرم از مخمر خشک نزدیک به 18-20 گرم فیبر قابل استخراج گزارش شده است. یکی از مواد ارزشمند مخمر بتا گلوکان می ‌باشد. بتا گلوکان نیز یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.

با توجه به موارد یاد شده در بالا و مزایای این ماده ارزشمند در مواردی جهت مصارف انسانی استفاده از آن توصیه نمی شود و مصرف آن بایستی تخت نظر پزشک قرار گیرد. از جمله این موارد برای افراد مبتلا به نقرس می باشد که استفاده از آن توصیه نمی گردد(مگرباز های آلی آن حذف و یاتبدیل گردند). همچنین در زنان باردار یا شیرده بهتر است از مصرف آن خودداری شود و یا با نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرد. ممانعت استفاده برای افرادی که سیستم ایمنی بدنشان خیلی ضعیف بوده نیر اعلام گردیده است.

برای استفاده از مواد مفید مخمر بایستی ابتدا مخمر غیر فعال و سپس اتولیز گردد. این عمل باعث آزاد شدن مواد مغذی داخل سلول و افزایش ارزش افزوده مخمر می گردد. در صورت عدم غیر فعال سازی و اتولیز سلول ، موارد تروشا و ورم معده و کاهش استفاده از مواد مفید آن در بدن و اسهال (بدلیل فعالیت مخمر زنده در داخل روده) مشاهده می گردد.

با توجه به مقدار زیاد RNAتولیدی در مخمر در زمان رشد استفاده آن برای افراد دارای نقرس و یا آرتریت منع شده است. لذا در عصاره مخمر های تولیدی رژیمی ،اسید های نوکلوئیک بایستی حذف گردد تا امکان افزایش بیماریهای مرتبط با استفاده از مخمر برای مصرف کننده کاهش یابد.
عصاره مخمرتولید شده در شرکت سورن تک توس با حمایت پارک علم و فناوری خراسان رضوی بصورت نیمه صنعتی تولید گردید است. این محصول حاصل فرآوری مخمر (Saccharomyces cerevisiae) با استفاده از آنزیم هایطبیعی و روش های بیوتکنولوژی می باشد. بدلیل اثرات منفی حجم بالای DNAو RNAدر مخمر( افزایش نقرس و آرتریت مفاصل) ، این مواد بوسیله آنزیم های اختصاصی تخریب و طعم متبوعی در محصول ایجاد نموده است.
این ماده در حال حاضر برای سه نوع مصرف عمده در جهان تولید می گردد که شامل:

1- صنایع غذائی ( استفاده درتهیه ماکارونی، سوپ های اماده، غنی سازی آرد و نان و موارد مشابه).
2- مکمل دام و طیور( مواد موجود در عصاره مخمر و بدنه مخمر در تقویت و افزایش اشتهای حیوان و تامین موارد مورد نیاز حیوان نقش بسزائی دارد).
3- مصارف آزمایشگاهی و دارویئ ( تهیه محیط های کشت باکتریائی، تولید واکسن و فرآورده های باکتریایی ، تولید قرص های تقویتی و اشتها آور، مصارف آرایشی و موارد مشابه).

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *